Pronađite nas na facebooku Pronađite nas na linkedinu Kontaktirajte nas putem skype Javite nam se na google talk +385 1 550 9494

NEW

Zoiper VoIP

Novost za naše klijente je automatska konfiguracija softphona za sustav Cloud centrala.

 

v

 

Posjetite nas na novoj facebook stranici

VPN naš svakidašnji

Virtualna Privatna Mreža odnosno VPN

Često nam se ukazuje potreba umrežiti nekoliko lokacija koje su udaljene jedna od druge da koriste iste resurse kao što su pisači, datotečni poslužitelji te aplikacijski poslužitelji kao što je centrala koju postavljamo ili da omogućimo zaposleniku tvrtke pristup izvan lokacije tvrtke kad je na poslovnom putu ili kad radi od kuće. U tu svrhu koristimo VPN (eng. Virtual Private Network) odnosno Virtualnu Privatnu Mrežu - VPM.

Opširnije...

NMAP jednostavan alat velikih mogućnosti

 

Nmap je software koji nam omogućava pretragu mreže, protokola koji rade na mreži odnosno "otvorenih vrata" na računalima i uređajima.

 

Opširnije...

Instalacija PHP 5.3 na Centos 5

Php logo ikona

Muke po PHP

Operativni sustav CentOS odlična je RedHat bazirana linux distribucija prvenstveno namjenjena stabilnim serverskim okruženjima. Jedan od problema prilikom instalacije i postavljanja je postavljanje PHP prevoditelja (parsera) koji nam omogućava izvršavanje *.php datoteka. Standardno prilikom instalacije dolazi stabilna verzija 5.1 ali često u zadnje vrijeme javlja se sve više potreba za novijom verzijom, konkretno govoreći verzija 5.3.

Opširnije...