Pronađite nas na facebooku Pronađite nas na linkedinu Kontaktirajte nas putem skype Javite nam se na google talk +385 1 550 9494

NEW

Prelazak na VoIP?

Voip diagram

 • Što je potrebno?
 • Internet
 • Koliko ste spremni?
 • Zašto izabrati naše rješenje?

Što je to?

Implementacija VoIP PBX centrale na koju su spojeni IP telefoni ili računala sa slušalicama i mikrofonom i instaliranim softphone programom. Umjesto IP telefona može se na analogni telefon spojiti ATA adapter. Korištenjem analognog telefona gubi se dio VoIP funkcionalnosti. Ostala mrežna oprema: firewall, mobile gateway, UPS (po potrebama).

 

Kvaliteta poziva

VoIP tehnologija se u potpunosti oslanja na propusnost veze te jedino korištenjem high-speed širokopojasnog Interneta pozivi mogu biti sigurni i kristalno jasni. Spore dial-up veze su prošlost.

Svjesni činjenice da telefonska centrala ne smije biti nedostupna brinemo na nekoliko načina:

 • odvajanjem dovoljne količine mrežnog prometa za potrebe VoIP tehnologije
 • postavljanjem prioriteta za VoIP pakete putem QoS (Quality of Service) sustava
 • podizanjem sigurnosti mreže na na najvišu razinu radi izbjegavanja Internet rizika
 • kreiranje backup PSTN linije za slučaje pada Interneta i za zvanje brojeva hitnih službi
 • preporuka za kupnju telefonskih brojeva od VoIP operatera u Hrvatskoj ( jeftinije, dobije se više govornih kanala po broju)

Naša rješenja nude sigurno i pouzdano, najjeftinije i potpuno korištenje VoIP tehnologije.

 

Pogledajte u katalogu mogućnosti VoIP centrale

Internet

Kako biste u potpunosti cijenili VoIP potrebno je korištenje Internet protokola - to je ono što VoIP znači : pozivati i primati. Više nije potreban predodređen govorni kanal za svaki pojedinačni razgovor nego se zvuk (slike,video) pretvaraju u digitalizirane pakete te se šalju preko iste podatkovne mreže s kojom se spajamo na Internet.

Ovisno o količini istovremenih poziva, znači broju zaposlenih, vrsti djelatnosti i broju lokacija bira se između prijenosa preko bakrenih (adsl) ili optičkih kablova koji omogućuju istovremeno primanje i slanje većih količina podataka.

Adsl je svima dostupan i zadovoljava potrebe do 10 istovremenih poziva a optika je skoro pa svugdje dostupna. S obzirom na činjenicu da operateri u Hrvatskoj neće više "živjeti" na postojećim proizvodima koje nude, polako se prilagođavaju na promjenu djelatnosti u kvalitetne pružatelje usluga prijenosa podataka ulažući u optičku i 3G infrastrukturu. Bez obzira koje su Vaše potrebe mi znamo gdje možete pronaći rješenje.

Prednosti za tvrtke su neograničene no koje rješenje izabrati ovisi o trenutnoj situaciji i telekomunikacijskim potrebama u tvrtci, te planovima za budućnost.

Različiti scenariji

Preseljenje u novi ured

Ako nemate postojeću infrastrukturu, uređenje novog ureda je savršena prilika za VoIP implementaciju. Bez obzira na vaše telekomunikacijske potrebe, morate opremiti ured sa mrežnom opremom. Ako slijedite tradicionalni model mrežne/telefonske infrastrukture, morate posebno kablirati opremu za mrežnu komunikaciju i posebno za telekomunikaciju. Tu su još troškovi za svaku liniju, za lokalno povezivanje, lokalni PBX...

VoIP objedinjuje mrežnu i telekomunikacijsku infrastrukturu te se na taj načun znatno smanjuju troškovi i pojednostavljuje implementacija infrastrukture.

Postojeći ured bez telefonske centrale

Ovaj scenarij odgovara opisu tvrtki/obrta s možda samo jednom dolaznom linijom. Sve prednosti VoIP tehnologije zbog samog obujma telekomunikacije ne mogu doći do svog punog izražaja. No ako imate Internet vezu svakako bi se mogle iskoristiti neke prednosti bez puno ulaganja. Dobit ćete fleksibilnost ( više slušalica na jednoj liniji) te znatno niže tarife zbog kojih se nećete ustručavati pozivati. Uskoro ćemo nuditi najam virtualne VoIP centrale pa će korisnici koji nemaju namjeru investirati u centralu ( niti su ikad kupili analognu centralu) moći koristiti sve mogućnosti VoIP tehnologije.

Postojeći ured sa lokalnom PBX telefonskom centralom

Ako je to slučaj onda kad dođe vrijeme za nadogradnju osigurajte rješenje, koje u budućnosti neće zakazati, potrošnjom novca na VoIP. Ako niste zadovoljni sadašnjim sustavom i razmišljate o nadogradnji, ili želite poboljšati poslovanje i smanjiti troškove VoIP je definitivno dobar potez, koji će Vam vratiti uloženi novac u kratkom razdoblju. Ako želite znati kolike uštede Vam VoIP može ostvariti te u kojem točno razdoblju će Vam se investicija vratiti, rado ćemo Vam besplatno napraviti analizu i ponudu.

 Naše rješenje za prijelaz na VoIP uključuje:

 • prezentacija VoIP tehnologije
 • analiza telefonskih računa, izvješće isplativosti
 • izrada idejnog projekta, ponude
 • nabava i instalacija opreme
 • programiranje centrale i umrežavanje
 • savjeti i pomoć pri korištenju
 • garancija na sve uređaje
 • podrška i održavanje

 

Za detaljne informacije o VoIP rješenjima nazovite nas na 01/ 550-9494 ili pošaljite e-mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Kontaktirajte nas još danas!